Σάββατο, Απριλίου 04, 2015


Κυκλοφόρησε το 14ο τεύχος της "Φανταστικής Λογοτεχνίας"

Τεύχος 14
- Μάιος 2014 -


Περιεχόμενα :
- Σταμάτης Μαμούτος, «Το κέρας» (editorial).
Paladin, «Sword of a Paladin» (μόνιμη στήλη). Στους σκοτεινούς κόσμους των εικονογραφημένων νουβελών του Adrian Cole  ο νεφελώδηςVoidal έρχεται από το άγνωστο ακολουθώντας το Χέρι της Λήθης προκειμένου να ανακτήσει ό,τι του στέρησαν οι τρομερές δυνάμεις που διαφεντεύουν το πολυσύμπαν. Εκεί που η λογοτεχνία του φανταστικού συναντά τον σκληρό ήχο. Σκοτεινοί θεοί, διάθεση άλλοτε μελαγχολική και άλλοτε μαχητικοί και άσματα πολέμου.
- Εύα Δημητσάνη, «Οι αρχιτραγουδιστές της Μαγκ-ελνόρ: Άλμος ο οξύς (μέρος 2ο)». Το δεύτερο μέρος του μυθιστορήματος της Εύας Δημητσάντη. Μελωδίες που ανοίγουν φάσματα σε διαστάσεις, μάγοι και πολεμιστές, αγώνας για ελευθερία.
- Αντρέας Σκαμανδρώνυμος, «Συνέντευξη με τον Fulberto Serena των Etrusgrave». Ο Ιταλός κιθαρίστας-θρύλος του επικού heavy metalσε μια εκ βαθέων συνέντευξη.
Flummentrupp, «Usagi Yojimbo». Μια παρουσίαση του ιστορικού αλλά όχι ευρέως γνωστού στην χώρα μας comic του Stan Sakai, που αναβιώνει με ζωομορφικούς πρωταγωνιστές την «φεαουδαλική» Ιαπωνία των σαμουράι και οι επιρροές του.
Sun Knight, «Warflag of the Sun» (μόνιμη στήλη). Ο Αντόνιους Μπλοκ και το μυστήριο της ζωής. Ο Ιππότης του Ήλιου διεισδύει αναλυτικά στην «Έβδομη Σφραγίδα» του Ι. Μπέργκμαν.
Χρήστος ‘‘Kane’’ Νάστος, «Conan the BarbarianΟκτώβριος 1970-Μάρτιος 1973, Roy Thomas-Barry Windsor Smith». Η αρτιότερη εικονογραφημένη μεταφορά του βάρβαρου ήρωα και η αισθητική της συνάφεια με την ζωγραφική των προραφαηλιτών.
- Αντρέας Σκαμανδρώνυμος και Σταμάτης Μαμούτος, «Συνέντευξη με τον Άγγελο Περλεπέ των Angelo Perlepes’ Mystery». Ο guitar-heroτης ελληνικής heavy metal σκηνής σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.
Sekte, «Les Ombres» (μόνιμη στήλη). Ο «άλλος Παρθενώνας» ως χώρος παραδοσιακών φεστιβάλ στην Σκωτία. Θεοί του δάσους και λαογραφικές αναβιώσεις στην βόρεια Ευρώπη.
- Σταμάτης Μαμούτος, «Κάποτε στην Αθήνα». Κοινωνιολογική ενατένιση και ιστορική αναδρομή στα πολιτιστικά κινήματα που άνθισαν στους αθηναϊκούς δρόμους κατά τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και τις αρχές εκείνης του ’90. ‘‘Μουσικές φυλές’’, γηπεδικές ταυτίσεις, συμπεριφορές και διασυνδέσεις με την λογοτεχνία του φανταστικού.
- Θοδωρής Βοριάς, «Στο κάστρο του Πλαταμώνα». Ένα ρομαντικό ποίημα.

Μπορείτε να διαβάσετε το 14ο  τεύχος του περιοδικού στην διεύθυνση

http://issuu.com/flefalo/docs/____________________________________710cda0b1cb95b


22
Η επίσημη ιστοσελίδα

της Φοιτητικής Λέσχης Φανταστικής Λογοτεχνίας: http://flefalo.blogspot.gr/